Het traject

Het traject bestaat uit diverse onderdelen, die hieronder worden beschreven.

Oriƫnterend telefonisch gesprek
In een oriƫnterend telefonisch gesprek bepalen we samen of ik degene ben die je kan helpen bij je hulpvraag. Indien dit het geval is, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Meestal kan dat op korte termijn.

Het intakegesprek
In het intakegesprek vormen we ons samen een beeld van je situatie en formuleren we je hulpvraag. Aan de hand van je hulpvraag en je wensen bepalen we of ik inderdaad de juiste hulpverlener voor je ben en welk soort traject het meest geschikt is voor je.

Vervolggesprekken
Na de intake volgen de vervolggesprekken. Een gesprek duurt een uur. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende, soms is langere begeleiding nodig. Om de tijd tussen de gesprekken zo goed mogelijk te benutten, geef ik vaak aan het einde van een gesprek vragen of opdrachten mee waar je in de tussenliggende tijd verder mee aan de slag kunt.
Gedurende het proces evalueren we regelmatig je voortgang.

De afsluiting
Als je ver genoeg in je proces bent, eindigt het traject met een afsluitend gesprek. In dit gesprek evalueren we het gehele traject. Hierbij staan zowel je voortgang als je proces centraal en kijken we ook vooruit naar de toekomst.